Konnekt 13 - PR

 Konnekt træet design

Rod i livet - Konceptet og processen 

Årets tema til Konnekt var rigtig svært at arbejde med, men resultatet blev PR materiale med en klar rød tråd 

Jeg ville gerne kommunikere det centrale i temaet ud til alle, også dem der ikke ville have mulighed for at deltage i Konnekt. Samtidig er det altid min drøm at producere plakater som folk gerne vil blive med at have hængende. Som så kunstværker.

Med mig på det grafiske team havde jeg også Jesper Ohlenslaegger, som biddrog i konceptudviklingen og bød ind med skarpe kompetencer for typografi og tekstopsætning. Derudover var Simon Falsig den kompetente torvholder for PR-teamet.

Jesper og jeg lagde ud med flere brainstorms møder, men det var rigtig svært at få hul på. Vi ville gerne have et koncept der var virkelig godt. De første mange idéer gik på at lave noget der slet ikke havde med træer og rødder at gøre, for at undgå at vi kom til at lave noget der var set før. Men da vi kunne mærke at stemningen hos tema-udvalget var meget omkring træer, afprøvede vi alligevel nogle ting.

Et af mine første koncepter var at man skulle se et enormt, flot og stærkt træ fra bunden - Altså bare et rigtig dejligt billede som skulle være med til at sælge Konnekt. Skitsen ses herunder, men jeg syntes ikke helt det holdte.

Skitse design

 

En morgen vågnede jeg og havde nogle meget klare idéer omkring hvad plakaten skulle indeholde. Jeg så en skov foran mig, fyld med skrald, et gammelt fjernsyn, efterladt tøj og døde træer. 

Der skulle ikke meget overtalelse til, før Jesper også var med på idéen. Og så var vi i gang. Vi startede med at lave en lang liste med forslag til forskellige træer som kunne stå i skoven. Egentlig regnede vi med at der kun skulle være en 3-4 stykker. Men som arbejdet skred frem, så vi idé i at tilføje flere.

En del af vores arbejdsproces bestod i at tage i skoven og tage billeder af træer og rødder til inspiration. Jeg endte dog med at tegne de fleste op efter fri hukommelse. Men det var rigtig godt at have et grundlag at gå ud fra.

Arbejdet endte med at strække sig over 3-4 måneder. Og i perioder brugte jeg en stor del af min fritid på projektet. Jesper og jeg fordelte opgaverne imellem os, så jeg primært arbejde med tegningen og plakaten, mens jesper stod for typografi og opsætning.

Herunder ses min skitse som jeg tegnede i hånden, i flere dele, og skannede ind for senere at optegne og farvelægge i Corel Painter.  

Rod i livet skitse

  

Jeg har efterhånden prøvet en del trykkerier og der er meget stor forskel på hvor god service og kvalitet de leverer. Jeg er nu ved at være der hvor jeg har fundet nogle gode løsninger. Jeg har brugt vistaprint.dk til visitkortene i premium mat. Plakaten er trykt i meget høj kvalitet hos Codex Tryk i Århus. Den er så detaljeret at man næsten skal se den i virkeligheden for at få hele oplevelsen. 

 

Rod i livet plakat design

Rod i livet - Tankerne bag 

Der er lagt rigtig mange tanker ind i plakaten. Her er mit ydmyge bud på hvordan man kan tolke dem

Som udgangspunkt skal plakaten bare være dejlig at se på og give folk lyst til at tage med på Konnekt. Men der er også en del symbolik. Og ser vi efter, ser vi den barske virkelighed som vi alle sammen står i, men ved troen på Jesus sættes fri fra. Det betyder ikke at vi ikke rammes af dem, men at vi kan føle os frie.

Her er nogle af de tanker og åbenbaringer jeg har mødt under arbejdet. Men helt grundlæggende er det mit håb og min tanke, at Gud taler igennem det til den enkelte. Det er vigtigt for mig at der er plads til enhver tolkning. Selvfølgelig er billedet ikke fuldstændigt. Men her er lidt af hvad jeg tror der ligger i det:

penge billede 

Kærlighed til penge
Det første træ til venstre. Et fedt træ fyldt med penge. Virkeligheden er dog at træet er hult fordi det er rådnet op indvendigt. Hvis vi kun fylder vores liv med materialisme, møder vi indvendig tomhed.

 

død billede

Skal træet
Simons Falsig's fine idé. Et træ som ser ok ud uden på, men ligesom det første er råddent inden i, og selv det lille bitte træ i midten er dødt.

 

begær billede

Træet ved fjernsynet
Her tænker jeg at der kan være to umiddelbare tolkninger. Den langsomt, ødelæggende dovenskab. Eller et symbol på porno-misbrug der har får ryggen til at knække. Ved begge tilfælde tror jeg vi nemt kommer til at tilføre os selv skjulte lidelser, som kan være svære at rejse sig fra igen.

 

sygdom billede

Træet med krykken
Livet kan være lidefuldt. Sygdommen der gør ondt, udpenslet ved det store hug der er gjort ind i træet. Måske er virkeligheden at, når vi står som det her træ, så føles det som om vi er langt fra Gud. Men træet er stadig plantet ved bækken, hvor der er liv? Måske der også er god frugt i toppen på det lidende træ?

 

stress billede

Træet med bøgerne
Dette træ viser en virkelighed som mange af os måske står i, men godt kan have svært ved at tage til os. Vi lever et voldsomt karriereliv, hvor vi kan selv, og hvor der er vildt meget vi skal og vil. Men vi rykker rødderne op fra det livgivende fundament. Guds kærlige vejledning, fællesskabet, familien og vennerne. Stress og mangel på livskraft får os til at vælte bagover.

 

tab billede

Træet med den lille billederamme
Den her har jeg haft svært ved at gøre helt tydelig. Men det handler om nogle af de værste smerter i livet. Brudte forhold. Måske lader vi os her, i de voldsomste tilfælde, gro til, og dermed mister vi en del af livskraften?

 

alkohold billede

Træet med flaskerne
Når alkoholdens glæder bliver til et skjult misbrug. Det er ikke fordi vi nødvendigvis skal være afholdsfolk, men bliver nødt til at have omtanke for det vi gør. For træet her er misbruget blevet tydeligt for omverdenen. Misbruget har givet træet en langsom død. Der er intet liv i toppen.

 

pyntesyge billede

Pyntetræet
Træet her har, hvis man ser godt efter, både fin kjole og stiletter. Men virkeligheden er at det allerede har fået det røde kryds som betyder at det snart skal fældes. Det var alt sammen ligegyldigt. Det er skadeligt når vi søger al vores liv og kærligheden, i hvordan vi ser ud. 

 

misundelse/hovmod billede

Træerne i midten bagerst
Jesper Ohlenslaegger's geniale idé. En kikkert som tegn på misundelse. I toppen af træet har jeg desuden tilføjet en fanget drage. Måske betyder det at vi vil være som andre, at vi mister den fantastiske frihed til at være dem vi i virkeligheden er? Skabt som værdifulde og unikke individer. Træet står tæt på et andet træ. Kongetræet, måske det er her misundelsen kommer fra?

Kongetræet, ved siden af det misundelige træ. Hovmodet der hersker. Jeg er langt bedre end alle de andre. Virkeligheden er dog at det er dødt som de andre. Har mistet bladene. Og på stammen lever slangen. Måske siger slangen til træet at det er træet der er Gud, i stedet for Guds rigt velsignede skabning?

 

afguds billede

Det sidste træ, bagerst til højre
Det her træ er jeg lidt i tvivl om. For jeg syntes det er et rigtig voldsomt og grimt billede. Men det var nu engang sådan jeg så det. I træets krone er en mystisk hinduistisk Gud. Måske en strømning af New age? Men ser vi på roden, ser vi den barske virkelighed. Træet drikker gift. 

 

liv billede

Det levende træ i midten
Dette er træet som virkelig har rod i livet. Det er plantet ved bækken med levende vand. Det er mærket med kærlighed til Jesus på korset. Og dets krone er prydet med farvestrålende blade og klare blomster og frugter. Det er det træ Gud skaber os til at være. Trods det at vi står i den døde skov, hvor synden og lidelsen vi rammes af, for mange har taget overhånd. 

Vi plages af det samme som alle de andre træer, men når Gud ser på os, så ser han det smukke træ i midten. Derfor er det også det træ der har været centralt på de øvrige materialer til Konnekt. Det er det "personlige" billede. Det er det her træ vi er skabte til at være. Om vi kan se det, eller ej. Vi er stemplet til frihed ved Jesus Kristus. Plantet til liv ved bækken. Ved det levende vand får vi kraft til at bære de skønneste frugter. 

Jeg er helt klar over at alle billeder ikke er lige tydelige. Men kan det være til opbyggelse, tro og glæde for nogle få, så er jeg tilfreds.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det vi gør godt i dag, kan vi altid gøre endnu bedre i morgen

 

Om Thuendesign

Karsten Thuen. Konceptudvikler og programmør. Forsøger at arbejde på samme måde som en dygtig snedker der både udtænker, tegner og bygger de lækre møbler. 

 

 

Udvalgte projekter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5