Konnekt 12 - PR

 Konnekt plakat design

PR til konference

For 3. år i træk fik jeg æren af at bidrage til Konnekt. Det blev til bl.a. plakater og malerier til storskærme

Her på siden finder du en gennemgang af udvalgte materialer fra Konnekt 2013. Med mig på teamet havde jeg, denne gang, Hasan Galib Luther, som var en god sparringspartner igennem hele processen og bl.a. var hovedmaden bag postkortets koncept. 

Plakaten, som blev brugt som en del af et større PR-fremstød i landets Missionshuse og kirker, er et maleri som jeg har malet med tegneplade i Corel Painter. Det forestiller en person som sidder i sin egen verden, ved en sø i en mørk skov. Gud er på rækker ud efter ham, men han ser det ikke rigtigt. Kun spejlbilledet. 

Hvordan man vil forstå billedet, tænker jeg, er helt åbent. Det kunne handle om at jeg på en eller anden måde har en overbevisning om at Gud er virkelig. Men ligeså stærk som troen kan være, lige så ofte møder vi tvivlen. Måske skyldes tvivlen at vi kun ser en lille del af billedet. Som i et uklart spejl eller genskinnet i en mørk sø. Men virkeligheden er, at selvom vi føler os fortabte, som i den dybe skov, rækker Gud ud for at tage imod os.  

 

Jeg har tro, men ikke tillid - Logoet

Et simpelt logo som er genkendeligt og indeholder hele temaets titel

Temaet var ret kompliceret og svært at arbejde med: "Jeg har tro, men ikke tillid" Før opgaven med plakaten, startede vi med at arbejde med et temalogo. Vi havde rigtig mange bud, men det vi endte ud med var det her:

Logo design - Tro men ikke tillid

Tanken med logoet er enkel. Udsagnene "Jeg har" og "men ikke", er skrevet med håndskrift, for at underbygge det persolige udbrud. "Tro" og "Tillid" er sat op med en tung typografi, for at slå fast at det er det her det handler om.

I logoet er der desuden en lille hjerte, delt i to. Det skal symbolisere dobbeltheden i temaet. Jeg er fyldt med tro, men kan godt have svært ved at have tillid til Gud? Eller jeg tror men har jeg i grunden også tillid? Begge udsagn indeholder en halvhjertethed. En form for tvivl. 

 

Malerier til storskærmsbaggrund

Til baggrund på et lærred med en bredde på over 10m, skabte jeg i alt 4 malerier

Under konferencen var der 4 hovedforedrag som blev afholdt fra en scene med et stort læred bag. Der var omkring 700 deltagere og det var noget af en oplevelse at se sine kunstværker i så stort et format og med så mange tilskuere.

Jeg udviklede et unikt maleri til hvert foredag, som en understregning til eftertanke af det der blev sagt. Jeg syntes de sidste 2 malerier er de bedste og det er tydeligt at jeg fik bedre og bedre styr på kunsten. 

Koncepterne til alle billederne har jeg fået meget pludseligt, som en slags åbenbaring. Og der er flere detaljer jeg først har fået mening ud af efter jeg var færdig med arbejdet.

 

Jeg har tro, men ikke tillid

Tillid design

Billede til det første foredrag, blev en beskæring af maleriet fra plakaten. Foredraget var introduktionen til det overordnede tema "Jeg har tro, men ikke tillid" og derfor gav det god mening at genbruge plakaten. 

Desværre kunne jeg ikke få alle de gode detljer med ved beskæringen.

 

Dit blod i mine årer

Hjerte design

Foredrag nummer 2 havde titlen "Dit blod i mine årer". Tanken her er meget enkel. I vores hjerte bor Guds kraft. Igennem hans hænder fyldes vi med gode gaver. Og det har en effekt ud i hele kroppen og ud i alt hvad vi beskæftiger os med. 

Det er noget der sker helt automatisk, som hjertet der banker i kroppen. 

 

Livet med Gud

Livet design

Lørdag formiddag. Konferencen var nu på andet døgn og foredrag 3 med temaet "Livet med Gud" skulle afholdes. Til dette tema kunne jeg mærke at jeg begyndte at få styr på flere af teknikkerne når der skulle males stort. 

Hvad billedet skulle forestille opstod meget pludseligt. Jeg viste bare at det var sådan det skulle være. Igen kan jeg rigtig godt li at der er plads til fri tolkning og forståelse. Mine tanker her er derfor blot til yderligere inspiration.

På billedet ser vi en far med hans søn. De spejder over et oprørt hav. Faren peger mod horisonten. Ser man efter kan man se et herligt slot på den anden side. Det er som om faderen siger: "Se der min søn, der er mit slot. Du skal ikke være bange. Jeg får os sikkert frem og beskytter dig". Sådan er livet med Gud som vores kærlige og omsorgsfulde far. I livet kan det hele godt være vildt forvirende og faretruende, men vores himmelske far holder os i hånden og har planer om lykke for os

 

Jeg er

Jeg Er Design

Til det afsluttende foredrag skulle der være plads til en livsgivende glæde over det der var blevet fortalt og delt igennem Konnekt. Derfor var temaet til dette foredrag "Jeg er", og handlede om Guds fantastiske storhed og kærlighed i vores liv.

Det var en vildt stor udfordring at male dette maleri. Alt fra træer til farver gav store problemer. Men jeg havde bare et rigtig godt koncept som jeg gerne ville skabe og gøre helt perfekt. 

En dag sagde min kammerat, Hasan, til mig at man skulle tænke over træernes anatomi og tegne dem uden blade først. Det var en enorm hjælp og her begyndte det at hele at lykkedes.

Som udgangspunkt tænker jeg at billedet, på grund af farverne og det klare solskin, bare skal skabe glæde når man ser det. Men der er også en større dybde i det. Hullet mellem træerne danner siluetten af Jesus der hænger på korset. Og fra ham stråler lyset ud.

I billedet kan også ligge det, at Guds plan med Jesus var forudsagt før verdens skabelse. På samme måde som træerne her er sat til, når de er vokset op, at skabe netop denne siluet.

 

 

Det vi gør godt i dag, kan vi altid gøre endnu bedre i morgen

 

Om Thuendesign

Karsten Thuen. Konceptudvikler og programmør. Forsøger at arbejde på samme måde som en dygtig snedker der både udtænker, tegner og bygger de lækre møbler. 

 

 

Udvalgte projekter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5