Mikael og Julie's bryllup

En alternativ tale

Bryllups-animation lavet med fokus på storytelling og de gode minder

Denne her animation er noget af det mest personlige jeg nogensinde har kastet mig ud i. Jeg har kun én bror og til hans bryllup ville jeg gerne give ham det bedste - Sådan har jeg altid tænkt det skulle være, når nu der kom en begivenhed hvor de store ord skulle siges.

Men når man gerne vil udtrykke store ord, men samtidig ikke har så meget lyst til at stille sig op foran alle gæsterne, må man jo finde et godt alternativ. 

Jeg fik idéen til at lave talen som animation, midt på efteråret 2010, men det var først i december jeg kom rigtigt i gang. Og med godt 2 måneder til bryllupet, kunne jeg godt se at det ville blive presset.

De første uger gik med tests af forskellige stilarter og farver. Jeg var godt klar over at det blev nødt til at være lidt enkelt for at jeg kunne nå det til tiden. Jeg endte med at vælge en form, hvor jeg arbejdede med inspiration fra gamle billeder og videoklip, samt de gode historier jeg ellers kunne komme på.

barndomsbillede

Det var en hård proces, og der var scener hvor jeg blev tvunget til at spare på animationsarbejdet. Jeg valgte derfor at satse på simple animationer og stemningsfyldte billeder.

Flere af de små historier, har jeg givet en lille uventet drejning eller overdrivelse for at understrege værdien af fortællingen.

Jeg nåede lige at blive færdig til tiden, men måtte også inddrage det meste af min fritid i januar.

 

Historien i animationen

Til dig der måske ikke kender os så godt

Vi starter med at se historien om mit eget store ønske om, som helt lille, at kunne flyve. Her var Mikael den helt store hjælp på sin lille cykel. Det lykkedes aldrig med skummadrasen som vinger, men det er alligevel et af de tidligste og bedste minder.

kiteboarding

Fortællingen fortsætter med flere små historier fra vores opvækst sammen. Lige fra hulebygning til snemænd og drageflyvning. På et tidspunkt kommer Julie med og sætter ny værdi på fortællingen.

En scene her, som jeg rigtig godt kan li, er den hvor Mikael skifter frisure i stor stil - Men det er lige meget, for Julie kan stadig li ham som han er.

kys illustration

Herfra tager fortællingen en drejning og kommer til at handle om fremtiden. Ét er sikkert, de skal ud at rejse og måske blivver der også bygget snemænd fremover? 

Historien slutter med at Mikael og Julie står med en lille, livlig pingvin. Her er vi ovre i noget symbolsk som, jeg tænker, handler om at fremtiden er uforudsigelig og fyldt at små vidunderlige oplevelser. Det er et symbol som går igen fra bryllupsinvitationen.

Til brylluppet blev animationen modtaget med begejstret koncentration og glædestårer - Så det var jo helt perfekt.

En sjov oplevelse var at en af gæsterne kom og sagde til mig at det var meget smukt og godt tænkt, at historien slutter med pingvinen - Det er nemlig en af de få dyr som beholder den samme mage hele livet igennem.

minder illustration

 

Det vi gør godt i dag, kan vi altid gøre endnu bedre i morgen

 

Om Thuendesign

Karsten Thuen. Konceptudvikler og programmør. Forsøger at arbejde på samme måde som en dygtig snedker der både udtænker, tegner og bygger de lækre møbler. 

 

 

Udvalgte projekter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5